Skip Navigation

Finnair Cargo

Yhteystiedot

Contact Center
(09) 818 501
cargo.booking@finnair.com

Terminaalin asiakaspalvelu
0800-95033
09-818 5993
cargo.customerservice@finnair.com

More
Toimipisteet
Valitse sijainti

HEI! HALUAMME FINNAIR CARGOLLA VARMISTAA, ETTÄ OLET SELVILLÄ TIETOJESI KÄSITTELYSTÄ.

Finnair Cargon tietosuojakäytännön (jäljempänä ”tietosuojakäytäntö”) tarkoituksena on antaa tietoa siitä, miten käsittelemme henkilötietojasi. Tässä tietosuojakäytännössä käsitellään EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (asetus [EU] 2016/679) 14 artiklassa rekisterinpitäjälle määritettyjä ilmoitustehtäviä sekä kerrotaan Finnair Cargon tavoista käsitellä henkilötietoja.

Keräämme, tallennamme ja käsittelemme henkilötietoja lentorahtiliikenteen palveluiden ja muiden tarjoamiemme palveluiden yhteydessä sekä markkinointitoimintamme yhteydessä.

Alta löydät lisätietoja henkilötietojesi käsittelystä luokittain.

Voimme päivittää tietosuojakäytäntöä ajoittain ja ilmoitamme merkittävistä muutoksista etukäteen verkkosivuillamme.

Kunnioitamme yksityisyyttäsi.

Tietoa meistä


FINNAIR CARGON YHTEYSTIEDOT

REKISTERINPITÄJÄ
Finnair Cargo Oy

Y-tunnus     0108057-5
Osoite     Tietotie 9, 01530 Vantaa

OTA YHTEYTTÄ
cargo.comms@finnair.com
 

Tietosi ja oikeutesi


OIKEUKSIEN KÄYTTÄMINEN

Voit käyttää oikeuksiasi ottamalla meihin yhteyttä osoitteeseen cargo.comms@finnair.com. Huomaathan, että saatamme pyytää sinulta lisätietoja henkilöllisyytesi varmentamiseksi.

Saat meiltä vahvistuksen toimista, joihin olemme ryhtyneet pyyntösi johdosta (esim. vahvistus tietojen poistamisesta). Ilmoitamme myös, jos emme voi toteuttaa pyyntöäsi, ja kerromme päätöksen syyt.

Henkilötietoja koskevien pyyntöjen tekeminen on maksutonta kerran puolessa vuodessa (6 kk). Lisäpyynnöistä saatamme periä kohtuullisen maksun hallinnollisten kustannusten kattamiseksi.

Pidätämme oikeuden hylätä kohtuuttoman usein toistuvat tai laajat ja selkeästi perusteettomat pyynnöt.

OIKEUS SAADA PÄÄSY TIETOIHIN
Sinulla on oikeus saada tieto henkilötietojen käsittelystä ja pääsy niihin. Sinulla on oikeus saada kopio tallentamistamme tiedoista, mikäli meillä ei ole laillista syytä olla jakamatta näitä tietoja kanssasi ja mikäli tietojen antaminen ei loukkaisi vakavasti sinun oikeuksiasi tai muiden oikeuksia.

OIKEUS TIETOJEN OIKAISEMISEEN
Sinulla on oikeus oikaista tai päivittää itseäsi koskevat virheelliset tai puutteelliset henkilötiedot. Sinulla on oikeus pyytää oikaisua yhteystietoihisi tai muihin henkilötietoihisi.

OIKEUS TIETOJEN POISTAMISEEN
Voit pyytää meitä poistamaan henkilötietosi järjestelmistämme esimerkiksi silloin, jos henkilötietojasi ei enää tarvita niihin tarkoituksiin, joihin ne on kerätty, tai jos käsittely on perustunut yksinomaan suostumukseesi ja olet peruuttanut suostumuksesi.

Poistamme henkilötietosi ilman aiheetonta viivästystä, ellei meillä ole jotakin laillista syytä jatkaa tietojesi käsittelyä.

OIKEUS RAJOITTAA TIETOJEN KÄSITTELYÄ

Voit myös pyytää meitä rajoittamaan tietojesi käsittelyä esimerkiksi sellaisissa tilanteissa, joissa olet pyytänyt tietojesi oikaisua tai poistamista ja pyyntösi odottaa vielä ratkaisua. Voit myös pyytää tietojesi käsittelyn rajoittamista tilanteissa, olet vastustanut henkilötietojesi käsittelyä, ja pyyntösi odottaa ratkaisua.

OIKEUS VASTUSTAA TIETOJEN KÄSITTELYÄ

Sinulla on milloin tahansa oikeus kieltää meitä käyttämästä henkilötietojasi suoramarkkinointitarkoituksiin, johon lukeutuu myös suoramarkkinointia varten suoritettava profilointi. Voit lopettaa markkinointiviestien tilauksen ”lopeta tilaus” -linkistä tai jollakin muulla tavalla. Tietoa muista tavoista saat markkinointiviesteistä.

OIKEUS PERUA ANTAMASI SUOSTUMUS

Sinulla on oikeus muuttaa mieltäsi ja peruuttaa meille aikaisemmin antamasi suostumus.

OIKEUS SIIRTÄÄ TIEDOT JÄRJESTELMÄSTÄ TOISEEN
Sinulla on oikeus saada henkilötietosi meiltä jäsennellyssä ja yleisesti käytössä olevassa teknisessä tallennusmuodossa ja siirtää tiedot itsenäisesti kolmannelle osapuolelle.

VALITUKSEN TEKEMINEN
Jos koet, ettemme ole käsitelleet henkilötietojasi oikein, voit ottaa yhteyttä maasi tietosuojasta vastaavaan valvontaviranomaiseen ja tehdä valituksen.

Tietojesi suojaaminen


MITEN TIETOSI SUOJATAAN
Finnair Cargo on ryhtynyt asianmukaisiin teknisiin ja organisatorisiin toimenpiteisiin henkilötietojesi suojaamiseksi ja niiden saatavuuden turvaamiseksi sekä luvattoman käytön estämiseksi. Käytännössä tämä tarkoittaa, että henkilötietosi suojataan tietojen arkaluontoisuuden ja niihin liittyvien riskien edellyttämällä tavalla. Pääsy henkilötietoihin on rajoitettu niille, jotka tarvitsevat tietoja ja joilla on järjestelmiin pääsyoikeudet, ja henkilötietojen käsittelytoimia valvotaan. Tietojärjestelmämme ovat asianmukaisesti suojattuja ja niitä valvotaan. Säännölliset päivitykset, testaukset ja arvioinnit auttavat varmistamaan jatkuvan turvallisuuden. Henkilöstöämme koulutetaan jatkuvasti tietosuojalainsäädännön sekä sovellettavien käytäntöjen ja ohjeiden noudattamisessa.

KANSAINVÄLISET TIETOJEN SIIRROT
Henkilötietosi voidaan siirtää kotimaasi ja Euroopan talousalueen ulkopuolelle, ja niitä voidaan käsitellä siellä. Toimimme vastuullisesti siirtäessämme tietojasi. Varmistamme kaikin tavoin, että henkilötietojesi suojaus on riittävä niillä lainkäyttöalueilla, joilla niitä käsitellään. Turvaamme henkilötietojen siirrot Euroopan talousalueen ulkopuolelle Euroopan komission mallisopimuslausekkeiden mukaisesti tai muilla asianmukaisilla suojatoimilla, kuten Privacy Shield -järjestelyllä.

ONGELMATILANTEET
Pyrimme parhaamme mukaan suojaamaan tietosi. Jos henkilötietosi vaarantava tietoturvaloukkaus kuitenkin pääsisi tapahtumaan, ilmoitamme sinulle asiasta tietosuojalainsäädännön vaatimusten mukaisesti määräaikojen puitteissa.

MYÖS OMA TOIMINTASI VAIKUTTAA
Vältä henkilötietojesi jakamista muille. Älä esimerkiksi jaa kirjautumistietojasi tai kuljetuksiisi liittyviä asiakirjojasi muille ihmisille tai sosiaaliseen mediaan. Älä lähetä meille kopioita esimerkiksi henkilöllisyystodistuksista tai muista henkilötiedoistasi suojaamattomalla sähköpostilla. Käytä sen sijaan ohjeidemme mukaisia sähköisiä lomakkeita tai muita Finnair Cargon tarjoamia suojattuja siirtokanavia.


Asiakastiedot ja kumppanien tiedot
 

Mitä henkilötietoja keräämme ja käsittelemme?


YKSILÖINTI-, YHTEYS- JA OSTOTAPAHTUMATIEDOT
Keräämme ja käsittelemme henkilötietoja, jotta voimme toimittaa sinulle tilaamasi palvelut. Näihin tietoihin kuuluvat nimi- ja yhteystiedot, sijaintitiedot, sähköpostiosoite ja puhelinnumero. Käsittelemme myös maksutietojasi, kuten luottokorttitietojasi sekä käyttäjätili- tai rekisteröintietoja. Kun luot henkilökohtaisen asiakastilin tai rekisteröidyt johonkin palveluumme, tallennamme ne tiedot, jotka täytät vaaditulle lomakkeelle. Näitä tietoja ovat esimerkiksi nimi, yritys, osoite, sähköpostiosoite ja puhelinnumero, faksinumero, syntymäaika, käyttäjänimi sekä vastaukset tilisi vahvistamiseksi vaadittaviin turvakysymyksiin. Käsittelemme täydentäviä tietoja, mikäli jaat niitä kanssamme esimerkiksi korvausvaatimusta varten asiakaspalvelukanaviemme kautta. Muita tällaisia tietoja voivat olla esimerkiksi vapaaseen tekstikenttään syötetyt kuvaukset jostakin tapahtumasta. Käsittelemme henkilötietoja myös kun keräämme ajoneuvojen rekisterinumeroita toimittaessasi rahtia terminaaliimme. Käsittelemme erityispalveluiden tarjoamiseen tarvittavaa tietoa, mikäli asiakas haluaa osallistua niihin. Näitä palveluita ovat esimerkiksi erikoistapahtumat, arvonnat ja muut vastaavat erityiset tapahtumat. Tätä tarkoitusta varten käsittelemme esimerkiksi nimi- ja yhteystietoja.

VIESTINTÄ JA MARKKINOINTI
Voimme tallentaa ja käsitellä sinun meille lähettämiäsi viestejä. Käsittelemme chat-keskusteluja, puhelinkeskustelujen nauhoitteita sekä saamamme asiakaspalautetta palveluidemme parantamiseksi sekä lähetyksiin liittyviin kysymyksiin vastataksemme. Keräämme ja käsittelemme tiedot asiakkaan nimestä, osoitteesta, puhelinnumerosta, sähköpostiosoitteesta ja mahdollisesta suoramarkkinointikiellosta.

Miksi keräämme henkilötietoja ja kuinka kauan säilytämme niitä?

MITEN TIETOJASI KÄYTETÄÄN

Kanssasi tehdyn sopimuksen perusteella


Palveluiden tarjoamiseksi
Pääsiallinen tavoitteemme on toimittaa rahtisi määränpäähänsä toivomustesi mukaisesti. Siksi meidän on käsiteltävä yksilöinti- ja varaustietoja. Tarvitsemme esimerkiksi varausta tehdessä nimesi ja yhteystietosi, jotta voimme pitää sinut ajan tasalla lähetykseesi liittyvistä mahdollisista muutoksista.

Mikäli olet käyttänyt muita palveluitamme, kuten koulutuksiamme, käsittelemme rekisteröintivaiheessa toimittamiasi tietoja.

Lakisääteisten velvollisuuksiemme perusteella

Lakisääteisten velvollisuuksiemme noudattamiseksi

Käsittelemme henkilötietoja, kun meillä jokin lakisääteinen velvoite käsittelylle. Tietyissä tilanteissa olemme esimerkiksi lain mukaan velvoitettuja luovuttamaan tietoja viranomaisille (esimerkiksi tullille, poliisille tai veroviranomaisille). Voimme luovuttaa tietoja viranomaisille rikosten ja petosten estämiseksi sekä epäeettisiin rahteihin (esim. villieläimet tai metsästysmuistot) liittyen. Kirjanpidosta säädetyt lait velvoittavat meidät pitämään kirjaa liiketoiminnastamme sekä säilyttämään muuta kirjanpidollista materiaalia laissa määritellyn ajan.

Oikeutettujen etujen perusteella
Asiakasviestintään ja kanssakäymiseen, taustaprosesseihin ja analytiikkaan
Käytämme antamiasi yhteystietoja vastataksemme kysymyksiisi, palautteen keräämiseen sekä valitusten, korvausvaatimusten ja hyvitysten käsittelemiseen.
Voimme käyttää myös henkilö-, yhteys- ja varaustietojasi osana palveluamme ja tarjotaksemme sinulle parempaa asiakaspalvelua häiriötilanteissa. Henkilötietojen käsittely perustuu meidän oikeutettuun etuumme ylläpitää liikesuhteita ja viestiä toiminnastamme ja tapahtumistamme.

Voimme myös lähettää markkinointiviestejä, joissa kerromme sinulle muista sinua mahdollisesti kiinnostavista palveluistamme. Lähetetyistä viesteistä pidetään kirjaa.

Olemme asiakkaisiimme yhteydessä myös pyytääksemme palautetta tai tehdäksemme kyselyitä. Asiakaspalautteet ja asiakaskyselyiden tulokset analysoidaan, ja ne voidaan myös yhdistää muihin tietokantamme tietoihin asiakaskokemuksen parantamiseksi. Voimme olla yhteydessä asiakkaisiimme kyselyn jälkeen lisätietojen pyytämiseksi. Voimme myös ottaa yhteyttä valittuun tai rajoitettuun asiakasryhmään testataksemme uusia tuotteita ja palveluita. Finnair Cargo käsittelee rahdin kuljetukseen liittyviä tietoja käsitellessään asiakaspalautteita ja korvausvaatimuksia. Näin varmistamme, että voimme käsitellä kaikki tapaukset reilusti, ja että ymmärrämme, mitä on tapahtunut.

Voimme käsitellä henkilötietojasi osana yrityksen pyörittämiseen vaadittavia taustaprosesseja. Meidän on varmistettava, että lähetysten varaukset luodaan lakeja ja soveltuvia viranomaisohjeita noudattaen sekä Finnair Cargon käytäntöjen mukaisesti. Näihin prosesseihin kuuluu mm. vilpillisten toimien valvonta.

Pidämme turvallisuusasioista (esimerkiksi mahdollisista tai tapahtuneista vaarallisten aineiden kuljetukseen liittyvistä tapauksista) kirjaa oikeutettujen etujemme perusteella. Liiketoimintamme suorituskyvyn mittaamiseksi meidän on analysoitava liikennevirtoja, kaupallista ja operatiivista suorituskykyämme sekä näihin liittyvää asiakaskäyttäytymistä. Käsittelemme asiakaskäyttäytymiseen liittyviä tietoja prosessiemme ja asiakaskokemuksen parantamiseksi. Voimme esimerkiksi tarkastella erilaisia asiakasryhmiä selvittääksemme, miten voimme tehdä asiakkaidemme rahdin matkasta vielä sujuvampaa ja tuottaa heidän asiakaskokemukseensa lisäarvoa. Voimme käsitellä henkilötietoja palveluidemme laadun kehittämiseksi. Tässä tarkoituksessa voimme käsitellä esimerkiksi varausten kokonaismäärää tai asiakaspalautteita.

Kun käytämme tietojasi jonkin oikeutetun etumme perusteella, teemme sen harkiten ja kunnioittaen sinun oikeuttasi yksityisyyteen.

Digitaalisten kontaktipisteiden ja evästeiden yhteydessä
Henkilötietoja käsitellään myös digitaalisten palveluidemme yhteydessä. Keräämme ja käsittelemme tiettyjä tietoja, kun vierailet verkkosivuillamme tai käytät sovelluksiamme tai muita digitaalisia kontaktipisteitämme. Käytämme evästeitä, jotta digitaaliset kontaktipisteemme toimisivat tarkoitetulla tavalla. Evästeemme ovat toiminnallisia evästeitä.

Suostumuksesi perusteella

Suoramarkkinointiin
Lähetämme sinulle markkinointiviestejä, mikäli olet antanut siihen suostumuksesi. Jos olet esimerkiksi tilannut Finnair Cargon uutiskirjeen tai jonkin muun suoramarkkinointijulkaisun, yhteystietojasi käsitellään näiden viestien lähettämisen yhteydessä. Suostumuksen antaneista asiakkaista ja heille lähetetyistä viesteistä pidetään kirjaa, ja asiakkailla on milloin tahansa oikeus perua tilaukset tai poistua markkinointiviestien postituslistoilta.

SÄILYTYSAIKA
Säilytämme henkilötietosi niin kauan kuin on tarpeen sen tarkoituksen täyttämiseksi, jota varten ne on kerätty, elleivät lakisääteiset syyt edellytä tietojen säilyttämistä kauemmin. Määritämme tietojen säilytysajan seuraavien kriteerien perusteella:
•    Asiakassuhteesi kesto, eli esimerkiksi se aikaväli, kun sinulla on voimassa oleva varaus, sinulla on tili jossakin verkkopalvelussamme tai olet kirjautuneena johonkin palveluumme.
•    Mahdolliset meitä koskevat lakisääteiset velvoitteet, joiden vuoksi joudumme säilyttämään tietoja transaktioistasi tietyn ajan ennen niiden poistamista. Tällaisia velvoitteita seuraa esimerkiksi kirjanpitolaeista.
•    Mahdollinen korvausvaatimuksista, oikeudenkäynneistä ja tutkimuksista johtuva käsittelytarve.

Mistä saamme henkilötiedot ja kenelle niitä luovutetaan?
 

TIETOLÄHTEET
Keräämme henkilötietoja suoraan sinulta, kun teet varauksen rahdillesi, ostat jonkun palveluistamme, lähetät meille kyselyn tai osallistut johonkin palveluumme, esimerkiksi koulutukseen. Keräämme henkilötietoja automaattisesti myös kun keräämällä tietoja (esimerkiksi rekisterinumeroita) toimittaessasi rahtia terminaaliimme.
Saamme joitakin tietoja myös viranomaisilta tai muilta kolmansilta osapuolilta. Saamme tietoja myös toisilta kuljetuspalveluyrityksiltä, kuten lentoyhtiöiltä, jotka osallistuvat rahtisi kuljetukseen.

TIETOJEN JAKAMINEN
Voimme jakaa tietosi Finnair-konserniin kuuluvien yritysten sekä kolmansien osapuolten kanssa seuraavia tarkoituksia varten:

Rahdin kuljettamista tai muita palveluprosesseja varten
Jaamme henkilötietoja mm. muille lentoyhtiöille, lentokenttien eri toimijoille ja muille palveluntuottajille, jotka ovat suoraan mukana rahdin kuljetusprosessissa. Jaamme tietoja palveluntarjoajille, jotka auttavat rahtisi tai varaustesi käsittelyssä, tekemissäsi ostoissa sekä tausta- tai tukiprosesseissa. Jos olet varannut lähetyksesi myyntiedustajan kautta, jaamme henkilötietosi heidän kanssaan.

Lakeihin ja turvallisuuteen perustuvista syistä sekä petosten estämiseksi
Jaamme henkilötietoja paikallisten viranomaisten kanssa tulliselvitystä varten tai muista samankaltaisista pakottavista syistä. Voimme jakaa henkilötietojasi kolmansille osapuolille, jos se vaikuttaa tarpeelliselta rikosten tai petosten paljastamisen ja estämisen tai turvallisuuden kannalta tai muiden laillisten syiden perusteella.
 

Lue myös www-sivujen käyttöehdot.

Finnair Cargo Oy 2009

Rahdin seuranta

Rahtikirjannumero (AWB-No):

-
Track all shipments

Aikatauluhaku

* Vain seuraavien 3 vkon aikataulut
Calendar2